Open Kamp

Wat is Open Kamp?

Open Kamp Limburg is een verhaal van diversiteit: iedereen kan erbij! Wij bieden een kamp aan voor kinderen en jongeren die omwille van verschillende redenen niet aangesloten zijn bij een jeugdvereniging. Open Kamp is een écht scoutskamp. Wij willen onze leden een week van spel en ontspanning aanbieden. Een week waarin geleefd wordt als een echte scout of gids. Een week waarin kinderen nieuwe vrienden leren kennen of oude vrienden opnieuw ontmoeten.

Wanneer gaat Open Kamp Limburg door?

Jaarlijks gaan wij 5 dagen op kamp in Augustus. 

>> Open Kamp 2021

De leiding…

Open Kamp wordt georganiseerd door een vrolijke bende ervaren leiding. Deze komen uit bestaande scouts- en gidsengroepen, uit andere jeugdverenigingen of soms ook helemaal uit het niets. Zij worden ondersteund door Gouw Limburg en Scouts en Gidsen Vlaanderen.

>> Leiding, iets voor jou?

De leden…

We organiseren Open Kamp voor de volgende leeftijdsgroepen:

  • Welpen                     8 jaar – 11 jaar
  • Jonggivers              12 jaar – 14 jaar
  • Givers                     15 jaar – 17 jaar

Samen met de leiding speel je spelletjes speciaal voor jouw leeftijd. Sporten, pleinspelen, een bosspel, knutselen, wandelzoektocht, gezellig samenzijn aan het kampvuur… alles zit erin. De laatste kampavond organiseren we een leuk feest. Samen zingen, dansen, toneel spelen… een echte bonte avond!

Onze kookploeg…

Elk jaar kunnen we rekenen op een fantastische kookploeg. Zij zorgen voor vier maaltijden per dag (ontbijt, lunch, vieruurtje en avondmaal). Er wordt steeds vers, evenwichtig en gezond gekookt.