Herfstontmoeting

De leukste start van het scoutsjaar, dat is Herfstontmoeting.

Praktisch

Herfstontmoeting is het startweekend voor alle leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Dit jaar vindt het plaats op domein de Hoge Rielen in Kasterlee van 25 tot 27 augustus 2023.

Herfstontmoeting kort samengevat:

 • Een groot scoutsweekend met leiding van over heel Vlaanderen en Brussel.
 • Laat je inspireren.
 • Ontdek het nieuwe jaarthema.
 • Geniet van de sfeer, verbondenheid en veel enthousiaste scouts en gidsen.

Schrijf je in ten laatste op woensdag 16 augustus om 12 uur. Ter plaatse inschrijven kan niet.

Bij je inschrijving kan je betalen via het online betaalsysteem. Betaal je niet onmiddellijk? Dan heb je nog een half uur tijd om te betalen via je deelnemersaccount. Niet-betaalde inschrijvingen worden daarna geannuleerd. Je ontvangt meteen na de betaling een bevestiging van inschrijving via een automatische e-mail. Ontvang je geen bevestigingsmail? Dan is er allicht iets misgelopen. Check zeker ook je spam.

Wat neem je mee?

 • Slaapgerief: matje, slaapzak en tent.
 • Uniform en andere kledij voor tijdens het weekend (be prepared voor regen, zon en kou).
 • Gamel en bestek, je krijgt een jaarthemabeker bij aankomst.
 • Een goede zak- of hoofdlamp, want in het bos kan het donker zijn.
 • Gesloten schoenen.
 • Insectenwerend middel.
 • Je bankkaart. HO23 is cashless!
 • Je bevestigingsmail (digitaal of papier).
 • Een klein rugzakje om je gamel, bestek, lampje en bankkaart in te steken.

Hou er rekening mee dat je bij aankomst nog moet wandelen naar je gouwgrond. Neem dus enkel mee wat je kan dragen.

Goesting in inspiratie en Goesting in actie?

Voor zaterdagvoormiddag kies je één sessie uit het uitgebreide aanbod Goesting in inspiratie of  Goesting in actie. Het aanbod is opgedeeld in tak- en themagronden. Kijk zeker bij de tak waar jij volgend jaar leiding van wordt. Ben je op zoek naar iets helemaal anders? Check het thema  Achter-grond.

Wil jij graag andere deelnemers inspireren en zelf een sessie begeleiden? Of denk je aan een top spel waar je in je groep jaar na jaar mee scoort? Laat het ons dan zeker weten, zodat je zaterdagvoormiddag je talent of activiteit kan showen!

Hoe kom je naar #HO23?

Gelukzakken uit de Kempen of sportievelingen komen best met de fiets. Er is een aparte ingang voor fietsers en je mag je fiets parkeren aan je gouwgrond.

Is de fiets geen optie? Dan raden we iedereen aan om met het openbaar vervoer te komen. We voorzien pendelbussen tussen het station van Tielen en het domein de Hoge Rielen.

Kom je uit gouw Noordzee, gouw Zuid-West-Vlaanderen, gouw Land van Egmont, Webra of gouw Oost-Brabant? Dan kan je mee met de gouwbus. Je betaalt 14,20 euro voor een heen- en terugrit. Meer informatie (vertrekuur, opstaplocatie…) volgt in de week voor Herfstontmoeting.

Je auto laat je beter thuis. Kom je toch met de wagen, dan kan je enkel parkeren aan het station van Tielen. Daar kan je overstappen op de pendelbus.

Deelnemers info

 1. Je bent actieve leiding of je start als leiding in september.
 2. Je bent geboren voor of in 2006. Ben je jonger en ga je vanaf september toch al leiding geven? Stuur ons een mailtje.

Kostprijs

Het is belangrijk dat iedereen erbij kan! Laat dan ook niets jou weerhouden om mee te gaan. Indien de kostprijs voor het evenement of de bus voor jou een probleem is, kan je een beroep doen op het sociaal tarief. Het verminderd tarief is uitsluitend voor mensen die financieel minder ruimte hebben.
 
Na afloop van Herfstontmoeting kan je je deelnamebewijs vinden in je deelnemersaccount. In sommige steden en gemeenten kan je, na het voorleggen van je deelnamebewijs, je inschrijvingsgeld van Herfstontmoeting (geheel of gedeeltelijk) terugbetaald krijgen.  

Leefregels

Herfstontmoeting is een leuk evenement. Dankzij deze leefregels zorgen we dat het leuk is voor iedereen:

HO gids

Download de HO gids op je smartphone en vind het programma van de dag terug samen met een overzichtelijke kaart om je helemaal wegwijs te maken op de HO grond!