Hopperhike


Hopperwat?

Hopperhike Limburg is een ééndaagse wandeltocht georganiseerd door Gouw Limburg in samenwerking met de Hopper Jeugdverblijven De Winner in Pelt en Woutershof in Kinrooi.
Dit evenement staat open voor alle Givers, Jins, leiding, oud-leiding en andere sympathisanten van Scouts & Gidsen Vlaanderen.
 
De volgende editie van de Hopperhike vindt plaats op zaterdag 3 februari 2024Er is keuze tussen 25, 45 of 65km met start en aankomst in Hopperverblijf De Winner in Pelt.
Bedoeling is dat de gekozen tocht op één dag worden afgelegd waarbij je moet rekenen op een tempo van zo'n 4-6km/uur. Onderweg passeren de deelnemers verschillende controleposten waar eten en drinken wordt voorzien door onze medewerkers. Je hoeft dus zelf geen lunchpakket mee te nemen. Daarnaast is er ook telkens de mogelijkheid om het sanitair te gebruiken.
Bij terugkomst op De Winner is er avondeten voor alle deelnemers, bestaat de mogelijkheid om op te frissen en is er een barmoment.

Inschrijvingen

Schrijf je wandelploeg in via dit formulier. Omwille van de veiligheid vragen we een minimum van 3 wandelaars per ploeg en worden scoutsleden (givers, jins) altijd begeleid door hun leiding.
Inbegrepen in de deelnameprijs zijn:

  • Uitgestippelde route die jullie op voorhand als Gps-bestand en ter plaatse als kaartboekje ontvangen.
  • Catering tijdens de tocht op enkele controleposten.
  • Een avondmaal bij aankomst in De Winner voor alle deelnemers.

Blijven slapen

Er is de mogelijkheid om te overnachten zowel op vrijdag 2 als zaterdag 3 februari. Zeker voor de langste tocht is overnachten op vrijdag toch een aanrader gezien het vroege startuur.
De meerkost voor overnachting bedraagt standaard €20. Dit bedrag blijft gelijk indien u enkel vrijdag, enkel zaterdag of toch beide nachten verblijft. Overnachting is steeds inclusief ontbijt.

Waar, wanneer, hoelaat?

Deelnemers die overnachten zijn op vrijdagavond 2 februari welkom vanaf 20u op Hopperverblijf De Winner, Winnerstraat 40, 3900 Pelt.
Zaterdag 3 februari:
6u00: vertrek 65 km tocht-5 posten onderweg.
8u00: vertrek 45 km tocht-4 posten onderweg.
10u00: vertrek 25 km tocht-2 posten onderweg.
Na aankomst een warme maaltijd voor alle deelnemers. Barmoment en mogelijkheid om te overnachten.
Zondag 4 februari:
8u00: ontbijt voor de overnachters.
Opruim en rond 12u hopen we de laatste deelnemers uit te zwaaien.